de duikschool Son Bou Scuba

Muriel en Joop leiden sinds april 2004 de duikschool Son Bou Scuba, centraal gelegen in Son Bou aan de zuidkust van Menorca. In 2003 werkten beiden al een seizoen op Menorca. Deze tijd hebben ze benut, om Menorca te verkennen en de beste duikplaatsen te selecteren.

U vindt de duikschool in het ‘Centro Commercial San Jaime’ in Son Bou, op korte afstand van het strand.

Vóór Menorca hebben Muriel en Joop 8 jaar op de Malediven gewerkt als duikleraren en basisleiders. Hun jarenlange ervaring, in combinatie met hoge veiligheidsstandaards en een soepele organisatie staan garant voor uw stress-vrije duikvakantie. Of u nu een beginner bent of een ‘ouwe rot’, u zult merken dat onze school, faciliteiten en personeel een perfecte keus zijn voor uw duikavontuur. Klik hier om het team te ontmoeten.

Bij Son Bou Scuba houden we de duikgroepen klein en worden ingedeeld naar ervaring. Zo kan iedere duiker het maximale uit zijn of haar duik halen. Geen duikpartner? Geen probleem! Er is altijd een buddy of divemaster beschikbaar om u te begeleiden. Dagelijks worden minstens 2 land- of bootduiken georganiseerd naar de 45 mooiste duikstekken die Menorca te bieden heeft.

Veiligheid

Son Bou Scuba beschikt over alle noodzakelijke vergunningen. Wij voldoen aan zowel de Spaanse alsook de Europese wetgeving. Zuurstof, communicatie-apparatuur en Eerste Hulp kits zijn beschikbaar in de duikschool, in de bussen en op de boot.

Opleiding

Ook bieden we verschillende PADI specialty cursussen aan zoals grotduiker (cavern), nitrox, diepduiken, sidemount-duiker, self-reliant (solo) duiker en Dolphin rebreather duiker, om er maar een paar te noemen. Sommige specialty cursussen bieden we alleen in het voor- en na-seizoen aan (gedurende de maanden april, mei, juni, september & oktober). De PADI Divemaster cursus, Assistant Instructor, EFR Instructor en de DAN Oxygen Instructor cursus zijn alleen op afspraak te boeken.

Duiken voor kinderen

Ook aan onze kleine duikers is gedacht! Voor kinderen van 8 tot 10 jaar organiseren we elke middag ‘Bubblemaker’-duiken in het zwembad (op 2 minuten loopafstand van de duikschool). Vanaf 10 jaar is het mogelijk de eerste duik in de zee te maken, aan de hand van een instructeur. Ook is het mogelijk, met 10 jaar een PADI Junior Scuba Diver of PADI Junior Open Water Diver duikbrevet te behalen (beoordeling aan de instructeur.) Son Bou Scuba heeft de beschikking over speciale kinderuitrusting, zoals duikpakken, automaten en kleine duikflessen.

‘Technisch’ duiken

Bent u nieuwsgierig naar technisch duiken? Voor ervaren duikers zijn dan wellicht de PADI specialties cavern (grot), sidemount duiker, Nitrox, self-reliant (solo) duiker en diep duiker interessant. Deze cursussen zijn een goede voorbereiding voor diegenen, die belangstelling in het techniche duiken hebben. Alhoewel bovengenoemde cursussen recreatief zijn, liggen ze aan de grens van recreatief en technisch duiken. Meer info vindt u op onze prijzen pagina.

Voor diegenen die van een uitdaging houden, biedt Son Bou Scuba ‘Discover Rebreather Diving’ duiken aan. Na een uitvoerige uitrusting- en veiligheidsbriefing kunnen gebrevetteerde duikers een proefduik maken in het zwembad of in de zee met de Dolphin Dräger semi-closed rebreather. Ook bieden we de PADI specialty cursus ‘Dolphin semi-closed rebreather’ aan. Als u dit brevet al heeft, dan kunt u één van onze rebreathers huren.

Familie en vrienden

Wij vinden het belangrijk dat ook niet-duikende partners en vrienden een indruk krijgen waarom man/vrouw of vriend(in) zoveel plezier aan het duiken hebben. Daarom kunnen niet-duikende partners tegen een kleine vergoeding mee op onze duiktrips, vooropgezet dat er plaats is (helaas mogen we geen kinderen in kinderzitjes vervoeren). U kunt dan zonnen of de onderwaterwereld met masker en snorkel bekijken. Voor een trip met de boot gelden de tarieven voor snorkelen.

Uitrusting

De duikuitrusting van Son Bou Scuba is gloednieuw. Elke drie jaar vervangen wij ons complete assortiment duikpakken, automaten en duikflessen. We hebben vijftig 10-, 12- en 15-liter staalflessen, in zowel DIN- als INT uitvoering. Voor speciale duiken beschikken we over dubbelsets en 5- & 11-liter alu-flessen.

Omdat onze duikplaatsen adembenemend zijn, worden de flessen tot 210 BAR gevuld door drie nieuwe Bauer-compressoren met een capaciteit van 300 liter per minuut. De kwaliteit van de lucht wordt regelmatig gecontroleerd en de service uitgevoerd zoals door de fabrikant voorgeschreven.

Son Bou Scuba is dealer van o.a. Aqualung, Apeks, Fourth Element, Mares, Polaris en A.P. Diving. Wij hebben volgende uitrusting te huur voor onze duikers:
– 20 Apeks DS-4/ATX-40 automaten met ATX-40 octopus en manometer
– 25 Aqualung & Buddy trimvesten (van XS tot XXXL)
– 10 Aqualung I330R duikcomputers met kleurendisplay (geschikt voor Nitrox en deco)
– 10 Aqualung SEAFLARE led duiklampen (1300 lumen)
– 40 x 5,5-mm ‘Aqualung’ duikpakken. We hebben duikpakken in vrijwel alle maten, en deze kunnen naar wens gecombineerd worden met een shorty, capuchon en handschoenen

U huurt bij Son Bou Scuba al een complete uitrusting voor € 15 per duik, dus waarom zou u uw eigen uitrusting nog meeslepen?

Wij verhuren digitale onderwatercamera’s van het merk Canon, alsook GoPro camera’s. Indien gewenst, filmt één van onze duikgidsen u tijdens uw duik, zodat u thuis uw duikavonturen opnieuw kunt beleven.

De duikschool heeft een grote spoelbak om uw uitrusting te wassen en voldoende plaats om uw persoonlijke uitrusting op te hangen. In de school is een badkamer met warme douche en omkleedgelegenheid. In onze werkplaats kunnen we uw duikuitrusting controleren en kleine reparaties uitvoeren. Tevens servicen wij Aqualung en Apeks automaten.

Na het duiken zetten we ons graag op het terras voor de duikschool om na te praten over de duiken. Om de vissen die we gezien hebben, te kunnen identificeren, beschikken we over meerdere visherkenningsboeken.

Watertemperatuur

In mei is het water van de Middellandse Zee met 15 graden nog vrij fris. Een 5-mm pak met capuchon en handschoenen zijn dan aan te raden. Voor diegenen, die het snel koud hebben, is een 7-mm pak of droogpak een alternatief, zeker wanneer u twee duiken maakt.

In juni bereikt het zeewater een temperatuur van circa 22 graden, in juli en augustus zelfs tot 28 graden. Dan is een 3-mm pak zonder capuchon en handschoenen voldoende om te duiken. Voor de vakantiemaand van uw keuze kunt u onderstaande tabel gebruiken:

Maand Temperatuur water ºC Temperatuur lucht ºC Zonne-uren gem. per dag
April 15 10-18 7
Mei 15-18 13-21 8.5
Juni 18-22 17-25 10
Juli 22-26 20-28 11
Augustus 25-28 21-29 10
September 22-27 18-26 7
Oktober 20-22 15-22 6
November 18-20 11-18 4
Scroll naar boven